Развлекателен комплекс, уникален за страната ни, ще бъде построен в близост до столицата, инвеститорите са от Азия

Развлекателен комплекс, първи по рода в България, предстои да бъде изграден в непосредствена близост до София. Инициативата за проекта идва от група инвеститори от Азия, които официално са заявили намеренията си да построят развлекателния курорт, чието разположение трябва да бъде на цели 1500-2000 дка. За целта азиатците са си харесали местността в близост до голф игрището в село Равно поле, Елин Пелин.

[caption id="attachment_405791" align="alignleft" width="300"]Развлекателен комплекс ще бъде изграден край София Развлекателен комплекс ще бъде изграден край София[/caption]

Инвеститорите дори вече са преговаряли за закупуване на терена, както и на такива в близост до мястото. Планираният развлекателен комплекс ще включва закрит воден парк с цял куп водни атракции, два луксозни хотела с общо 4000 стаи, а също така и казино, мол и модерен театър. Освен тях, в центъра ще има още изложбени и конгресни центрове, както и закрита ботаническа градина, спортна зала и много други, научиха от "Преса", цитирани от vesti.bg.

Общата стойност на инвестицията този свръхмодерен развлекателен комплекс е колосалната сума от милиард и половина евро и ако бъде реализирана, това ще бъде най-голямата инвестиция в най-новата българска история. Очаква се строежът на новия развлекателен комплекс да започне през юни, а в изграждането му да бъдат ангажирани само български строителни компании.

Предвиденото време за изграждането е 4 години.