Екссъпругът на изчезналата Стоянка тормозел семейството си

Разследващи подлагат Веселин Божилов на детектор на лъжата.

Бившият съпруг на изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово ще бъде подложен на детектор на лъжата, след като наяве излязоха няколко разтърсващи факти. Божилов тероризирал половинката си и карал децата си сами да си плащат сметката за електричество. Припомняме, че карловката е в неизвестност от 22 дни, след като на 26 март излязла от дома си за първа смяна в 4 ч. Половин час по-късно служебният автобус трябвало да я забере от една от спирките в града, но нея я нямало. Бившият съпруг на Стоянка ще бъде подложен на процедурата до няколко дни.

[caption id="attachment_405705" align="alignleft" width="300"]Веселин Божилов твърди, че няма общо с изчезването на Стоянка Дудекова Веселин Божилов твърди, че няма общо с изчезването на Стоянка Дудекова[/caption]

Самият той се кълне, че не е свързан с изчезването на бившата му съпруга, с която се разделили преди около 5 месеца след 18-годишен брак. Той заявява категорично, че никога не е отправял заплахи към бившата си съпруга и изразява готовност да се подложи на детектора на лъжата. Сестрата на изчезналата Стоянка – Станка разкри разтърсващи подробности от семейния живот на Божилови. Тя твърди, че е научила, че сестра й има сериозни неприятности със съпруга си едва преди четири години. Тогава Стоянка й споделила, че съпругът й и свекърва й я подлагат на непрестанен тормоз. Те постоянно я тормозели психически и не пропускали възможност да я унижат.

Възрастната жена се изместила в дома на Стоянка и Веселин уж, за да гледа децата, докато са на работа, но ги хранела само с филии, намазани с маргарин и поръсени със захар. Тя категорично забранявала на сина си да се съобразява със Стоянка като непрестанно му напомняла, че не му е роднина. Запознати твърдят, че преди развода, Веселин давал по 100 лева месечно на двете си деца и ги карал от тази сума да заделят пари, с които да си платят отделно тока и водата. Лелята на децата твърди, че те се разстроили дълбоко от нечовешките методи на възпитание, които прилагал Веселин, пише Блиц.