Пропуснал да си плати сметката навреме

Дръпнали шалтера на шеф на ЧЕЗ България Петър Докладал.

Той и семейството му останали на тъмно в края на миналата година, след като пропуснали да си платят на време сметката. Това стана ясно от самия Докладал, който съобщи информация пред представителите на различните медии вчера. Шефът на ЧЕЗ-България сподели, че вината е изцяло негова, тъй като не обърнал внимание на предупреждението във фактурата кога изтича срокът за плащане. Той не упреква служителите, че са му дръпнали шалтела, дори напротив – категоричен е, че са постъпили правилно.

[caption id="attachment_405654" align="alignleft" width="300"]И шефът на ЧЕЗ Петър Докладал останал на тъмно заради неплатена сметка И шефът на ЧЕЗ Петър Докладал останал на тъмно заради неплатена сметка[/caption]

В момента, в който бил спрян токът, в дома им си била само съпругата му. Тя обаче изобщо не предполагала, че токът им е спрян заради неплатена сметка, а мислила, че става въпрос за планово спиране на електрозахранването или пък има някаква повреда. След като обаче забелязала, че всички останали имат ток, станало ясно, че причината е друга. Наложило се семейството на Петър Докладал да плати сметката си плюс цената за експресно прикачване. Докладал се похвали, че поне по веднъж са спирали тока на всички министри и допълни, че и Петър Димитров като него пропуснал да си плати навреме сметката. Народният представител Явор Куюмджиев пък останал без електричество, тъй като сумата по банковата му сметката, не била достатъчна, за да покрие изразходваното количество електроенергия и го изключили.

Петър Докладал бе категоричен, че твърденията, че ЧЕЗ иска да се оттегли от българския пазар не кореспондират по никакъв начин с истината. Той подчерта, че компанията иска да продължи работата си в западната част на България и ТЕЦ-Варна. Думите му обаче се разминават с тези на шефа на ТЕЦ-Варна, който заяви, че през декември централата ще спре дейността си. От „Топлофикация”-София пък заявиха, че преобладаваща част от сметките за парно за март (93%), са до 150 лева и успокоиха абонатите си, че са готови да спрат парното след Великден, ако температурите тръгнат нагоре.