Русия забрани пътуванията до България, туристическия сезон пред провал

Русия забрани пътуванията до България, туристическия сезон пред провал
5 (100%) 2 votes

Русия забрани на гражданите си да не правят пътувания до България, заради спора с Америка

Русия забранява на гражданите си да пътуват до България. В официално съобщение от Москва предупредиха населението да не предприема никакви пътувания до България, или други страни, които са в съюзнически отношения със САЩ.

Русия препоръча на гражданите си да не пътуват до България

Русия препоръча на гражданите си да не пътуват до България

Конфликтът между САЩ и Русия след анексирането на Украйна се разраства и вече е извън границите на двете държави. Президентът Владимир Путин отправи апел към руснаците да се въздържат от посещения на страни, които имат споразумение с Америка за задържане и екстрадиране на чуждестранни граждани по искане на Америка, пише електронното издание epochtimes-bg.com.

Хотелиери се опасяват от провал на туристическия сезон

Хотелиери се опасяват от провал на туристическия сезон

В официалното съобщение се казва, че „в тези държави гражданите на Русия може да бъдат арестувани или задържани по изискване на щатските власти и специални служби“. В списъка влизат България, Финландия, Мексико, Франция, Германия, Израел, Египет, Полша, Австралия, Аржентина, Индия и др.

Новата забрана е едва началото на кризата, прогнозират експерти. Туристическият сектор вече в тревога заради провала на предстоящия летен сезон заради действията на Москва. Голяма част от летовниците по морето са от Русия и  Украй, атуроператорите са притеснени, че забраната може да се отрази на летния сезон. Много от родните хотелиери разчитат именно на турските и украинските туристи, а забраната за пътувания, ще се отрази зле на бизнеса по морето.

Междувременно стана ясно, че Киев е приел, че Крим е „временно окупирана“ територия на Украйна от Русия. Отношенията между двете държави продължават да се влошават и според международни анализатори може да се стигне и до военен конфликт.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар