Започва ли война между Русия и Украйна, се питат световните медии

Започва ли война между Русия и Украйна, това е най-честият въпрос, задаван от световните медии и агенции в последните дни. Напрежението в Украйна нараства с всеки изминал ден, а по непотвърдени данни край Славянск вече се води истинско сражение. Според информация, появила се по-рано днес в мрежата, към Славянск са се отправили БТР-и, а в самия град се чуват взривове и изстрели.

[caption id="attachment_405535" align="alignleft" width="300"]Започва ли война? Започва ли война?[/caption]

В село Андреевка, намиращо се в непосредствена близост до Славянск, гори сградата на местния съвет. Това поне са твърденията на силите за самоотбрана като дори изтъкват, че има и ранени, за които е необходима спешна медицинска помощ. До момента обаче липсва официално потвърждение доколко информацията е достоверна.

Лидерът на силите за самоотбрана в Славянск - Вячеслав Пономарьов не скри, че действително край града са забелязани танкове и БТР-и. Той потвърди, че се готвят за самоотбрана, но не е чувал все още да са започвали сражения или пък да има ранени, научиха от БЛИЦ.

В сайтовете за видео споделяне се появи и видео, в което ясно се вижда как опълченцжите от Славянск спират и овладяват бойни машини, които се движат по пътя.