Прогнозата: сняг през Страстната седмица, 20 градуса за Великден

Прогнозата за времето обещава слънчев Великден
0

Прогнозата за времето през тази седмица предвижда проливни дъждове, на места и сняг, и ниски температури още от утре

Прогнозата за времето не обещава нищо хубаво за Страстната седмица. Още от утре се очакват проливни дъждове, които на места ще преминат в сняг. По високите квартали на София – Бояна, Симеоново и Драгалевци, се очаква да прехвърчат снежинки, а температурите в столицата ще бъдат около и малко над нулата в сряда сутринта.

Прогнозата за времето обещава слънчев Великден
Прогнозата за времето обещава слънчев Великден

Застудяването ще се усети още днес следобед, когато в страната ще започне да прониква студен северозападен вятър, който до утре сутрин ще се усети в цялата страна. Прогнозата на Симеон Матев, синоптик от TV-MET. В градовете на по-висока надморска височина като Чепеларе, Самоков и Смолян съще се очаква да прехвърчат снежинки.

До образуването на покривка обаче няма да се стигне. В четвъртък и петък времето няма да е много по-различно според прогнозата на синоптика. На Разпети Петък температурите ще започнат леко да се покачват, а в събота ще се радваме на почти изцяло слънчев ден, а живакът ще показва 17 до 20 градуса. В неделя, навръх Великден, прогнозата обещава топло и слънчево време, предават от БЛИЦ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.