Спомина се половинката й Димитър Янов

Семейна трагедия споходи д-р Людмила Емилова, която мнозина познават покрай съветите й за лечебно гладуване.

Половинката й Димитър Янов е бил покосен от инфаркт и си отиде от този свят някак тихо и незабележимо. Трагичната случка се е разиграла преди няколко седмици, но д-р Емилова пожелала вестта да не бъде разгласявана публично. Информацията за кончината на Димитър Янов бе потвърдена и от близки до семейството на д-р Емилова. Макар да е съсипана, гладолечителката приема мъката си тихо и с достойнство, пише Блиц, позовавайки се на информация на вестник „Шоу”.

d-r_emilovaВ началото на настоящата година д-р Емилова даде сензационно интервю, разкривайки кои са храните, които предпазват човечеството от рак. Тя бе категорична, че с помощта на правилното хранене, бихме могли да се предпазим от коварното заболяване. Според резултатите от множеството изследвания, направени до момента, една от храните, които възпрепятстват развитието на ракови клетки е чесънът, който българинът често слага на трапезата си. Бобът и киселото мляко също са сред чудодейните храни, които възпрепятстват развитието на ракови клетки. Оказва се, че „простичкият” боб е много по-полезен, отколкото някога сме предполагали. Освен всичко друго, той може да ни предпази и от диабет, а според твърденията на д-р Емилова – и да ни излекува от него.

Гладолечителката съветва да спазваме стриктно постите, които са около 200 дни в годината, тъй като с тяхна помощ разтоварваме организма от всички животински храни, а това е предпоставка за дълъг и здравословен живот. Макар мнозина да обичат месото, оказва се, че то е един от най-големите вредители на организма. Въпреки това д-р Емилова посочва, че онези, които не биха могли да се откажат напълно от него, могат да си похапват от него, но да се стараят да е по-рядко. Тя подкрепя твърденията си с мнението на един от най-големите специалисти по хранене в световен мащаб - Джоел Фърман, според който е много по-добре да ядем сурови плодове и зеленчуци, макар да знаем, че съдържат известно количество химикали, отколкото животинските храни, които са претъпкани с антибиотици, консерванти, хормони и какво ли още не.