Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си (Видео)

Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си (Видео)
3.67 (73.33%) 3 votes

Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си

Най-известната верига за бързо хранене Макдоналдс, разкриха истината за това как приготвят месото, което сервират в сандвичите си. Служители на клон на веригата в Канада влязоха в един от цеховете за преработка на месо на компанията и засне на видео целия процес.

Първо служителите обработват целите пилета, след това машина ги разфасова на отделни части. Други работници отделят месото от кожата и то се събира в огромни контейнери в найлонови чували. След това месото се смила на кайма като се добавят кожата и подправките.

Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си

Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си

Сместа се изсипва в друга машина, която оформя познатите пилешки бургери. След което те се покриват с панировка и се опаковат готови за употреба, пише econ.bg.

Видеото бе заснето в отговор на обвинения към Макдоналдс, че не използват месо в пилешките си бургери и хапки, а вместо това работят с екарисаж, кожа и отпадъци. От канадския клон категорично опровергаха твърденията и демонстрираха също така, че суровините за сандвичите им се приготвят в безопасна и чиста среда, при това от истинско месо.

Видео разкри целия процес на производство на суровините от месо

Видео показа целия процес на производство на суровините от месо

Въпреки това видеото бе посрещнато доста противоречиво, тъй като начинът на приготвяне на храната не изглежда никак апетитен, независимо от уверенията на служителите на Макдоналдс, че храната е безопасна и се приготвя съобразни всички международни стандарти.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар