Конфликтът Украйна-Русия достигна нови висоти – в Киев спряха руските филми

Конфликтът Украйна-Русия достигна нови висоти – в Киев спряха руските филми
5 (100%) 1 vote

Конфликтът Украйна-Русия се задълбочава все повече, а засегнати от него вече са и феновете на киното

Конфликтът Украйна-Русия става все по-сериозен и разрешаването му изглежда все по-трудно. Спорът вече засегна и нови аспекти, а потърпевши от случващото се са феновете на киното в Украйна.

Конфликтът Украйна-Русия се отрази и на киното

Конфликтът Украйна-Русия се отрази и на киното

А причината е проста – кината в едни от най-големите градове в страната отказаха да излъчват руски филми. Това се случва в столицата Киев, а също и в Лвов и Одеса, където филмите, които са руска продукция, са напълно пренебрегнати. Любопитното е, че забраната не идва от властта, а е идея на директорите на местните кина.

Един от тях, собственик на кино салон в Лвов, разкри, че той и колегите му са се разбрали да не вземат руски филми, въпреки, че в момента в разпространителната мрежа на Украйна руските заглавия са най-много. Украинската компания „Интерфилм“ – една от най-големите фирми-киноразпространители в Украйна, неотдавна официално обяви, че отказва да наема и да излъчва руски филми.

По мнение на специалистите руските филми получават около 10% от общите си приходи от излъчването им в Украйна, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар