Климатът на България се побърка, очакват ни климатични аномалии

Климатът на България се побърка, очакват ни климатични аномалии
5 (100%) 1 vote

Климатът на България ще търпи все по-резки промени, категорични са специалистите

Климатът на България се побърка съвсем и през следващите години ще търпи все по-резки промени. Според специалисти страната ни я очакват климатични аномалии, нетипични за умерения климатичен пояс.

Климатът на България ще се промени

Климатът на България ще се промени

Експертите са убедени, че още през следващите години климатът на България ще се характеризира с големи температурни амплитуди, а също и природни явления като наводнения и суши. Прогнозата си специалистите правят на база данните от доклад на Министерството на околната среда и водите, в който е направен подробен анализ на климатичните явления в България през последните години, които няма как да не засегнат и икономиката на страната.

Думите на родните експерти се подкрепят и от специалисти от Южна Европа, които също са на мнение, че в следващите години климатът на България ще се измени и ще се характеризира с много по-горещо и сухо лято в сравнение с преди 20 години.

За периода 2016-2035 горещите дни ще се увеличат и от 10 на сто годишно ще стигнат до 20%. Броят на т.нар.. тропически нощи също ще се увеличи. Това са нощите, в които температурите не падат под 20 градуса по Целзий. До 2050 година средногодишните температури в България ще се увеличат с 1,6-1,8 градуса по Целзй, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар