Конфликтът САЩ-Русия засегна България! Москва предупреди гражданите да не идват в страната ни Преглеждания: 7371

Конфликтът САЩ-Русия се отразява и на България
0
5/5 - (2 votes)

Конфликтът САЩ-Русия очаквано засегна и България, специалисти предричат, че това е едва началото

Конфликтът САЩ-Русия съвсем очаквано излезе извън границите на двете държави и започна да се отразява и в международен план. България се оказа една от първите засегнати държави на конфликта. От руската столица Москва са излезли с официална декларация, в която предупреждават гражданите на Русия да не идват в България.

Конфликтът САЩ-Русия се отразява и на България
Конфликтът САЩ-Русия се отразява и на България

Причината се крие във факта, че страната ни има договори за сътрудничество със САЩ, научиха от бТВ. А от Министерството на външните работи на Русия смятат, че за руснаците е опасно да пътуват до държави, които имат договорка с Америка да задържат и предават чужденци, ако Вашингтон го поиска.

България действително има такова споразумение със САЩ, което датира още от далечната 1924 година, показва бърза справка на Държавния департамент. Съобщението на руското външно министерство е качено на сайта на институцията и има пряка връзка с международните санкции , които са наложени на официални представители на Русия, както и на бизнесмени и шефове на медии, след като Русия анексира Крим.

Както знаете, конфликтът САЩ-Русия се задълбочи след кризата в Украйна и поведението на Москва, от където анексираха Крим, което предизвика международен скандал.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.