В Европа приемат България за „аномалия”

Гласувайте за статията

България предизвиква съмнения като едновременно се пише лоялен член на ЕС и НАТО, а междувременно поддържа Русия

България предизвиква силен интерес заради противоречивата си външна политика.

Ройтес на дълго и на широко анализира меко казано интересното отношение на държавата ни към големите сили в света. От Агенцията са наясно, че страната се намира в голям вътрешен конфликт и объркване чия страна да вземе по отношение на „проблема Крим”.

Разкъсана между стари партньори и новите съюзници, България е истинска аномалия в Европа, твърдят анализаторите. От една страна я дърпат ангажиментите й като членка на Европейския съюз и НАТО. Длъжна е да е дисциплинирана, но народът се чувства много свързан с Русия.

Кризисната ситуация в Украйна поставя мнозина във властта под напрежение, защото са длъжни да избират „между Москва и Брюксел”. София или ще демонстрира категорична лоялност към евросъюза, или правителството да се срине заради икономически проблеми.

Освен това, предава „Ройтерс, „Атака“ заплаши, че ще свали подкрепата си, ако управляващите се присъединят към санкции на ЕС срещу Москва. Министър Кристиан Вигенин се опита да даде соломоново решение – хем няма да има вето на европейските санкции, но и няма да поиска допълнителни.

Москва не вярва на сълзите в София...И ЕС също

Москва не вярва на сълзите в София…И ЕС също

България трябва да се съобразява с факта, че рискува много в сравнение с останалите бивши соц републики заради енергийните доставки в Русия. Бившите членки на Варшавския договор поддържат отношения с Москва, но и я възприемат като бивш окупатор. В България обаче изпитват стар сантимент – и заради икономическите им връзки, и заради културните и исторически отношения. Освен това, въпреки членството си в НАТО, държавата използва руски ресурси за ремонта и резервните части на арсенала си.

Освен това и Кристиан Вигенин признава, че Русия е вторият най-голям търговски партньор на страната и всички санкции биха ощетили моментално 2000 родни предприятия, които дават хляб на 80 000 души. Туризмът в България разчита на руските гости, а носталгията по соца водят до настояване за повторно сближаване с Русия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “В Европа приемат България за „аномалия””

  1. sum

    апр. 10. 2014

    Естествено че любовта ни е към РУСИЯ !!! Запада ни върна 100години назад. – факт факт факт Изключение са олигарсите ни и платената българска интелигенция. Русия – чакаме те отново !!! Не искаме нашето общество да стана античовешко като това на запад

  2. Стоян Ангелов

    апр. 11. 2014

    Объркан народ, липса на гражданско общество, твърди електорати на компрометирани партии работещи за върхушките си, а не за народа. Няма как да се обясни желанието на някой да се откъснем от цивилизования свят и да се върнем към страни подкрепящи тоталитарни режими. Разцепен народ с кореннопротивоположни ценности до къде може да я докара? До пълно блато от което избягаха 1,5млн. души и продължават да бягат още докато тук останат твърдите електорати, стари, бедни, нискограмотни…………..А коментара на "SUM" за любовта на Русия се коментира с шопския виц, те те е..т ти ги целуваш/обичаш/.

Добавете коментар