Руска шпионка е била задържана от властите в Украйна по подозрения в организиране на саботаж

Руска шпионка е била заловена от властите в Украйна. Мария Коледа на 22 години е била арестувана заради подозрения за организиране на саботаж по време на протестите в страната.

[caption id="attachment_405092" align="alignleft" width="300"]Украйна залови руска шпионка Украйна залови руска шпионка[/caption]

Според украинските власти заловената руска шпионка е имала мисия от Русия да дестабилизира ситуацията в Украйна. По време на ареста си 22-годишната Коледа е носела боен пистолет и инструкции за обучение за саботажи. Самата руска шпионка е признала, че е ранила трима души по време на сблъсъците в град Миколайв в понеделник.

Коледа твърди, че бойците й са запасени със самоделни взривни вещества и очакват сигнал за действие. Задържаната руска шпионка е била член на две радикални организации - Other Russia и Avant Garde of Red Yоuth. След което се присъединява към прокремълски насочената "Млада Русия".

Самата руска шпионка е завършила университета в Москва, където е следвала младежко право и политика на половете, предават от бТВ.