Британец преметнал европейски служби за сигурност по летищата

Гласувайте за статията

Служби за сигурност на летищата счетоха плешив турист за русокосата дама

Служби за сигурност се оказаха изненадващо немарливи дори и в западните страни.

Клишето „След 11 септември светът вече не същия” май е демоде. Независимо от тероризма, атентатите и отвличанията, отговорните инстанции не си вършат добре работата дори и в най-развитите страни. Най-обикновен британец, и то, без да иска, доказа колко може да разчита и той, и останалите пътници, че сигурността му е 100% гарантирана.

50-годишният Нейл Клулоу преминал безпрепятствено през уж прецизните летищните проверки като представил международния паспорт на приятелката си. Абсурдът е още по-голям, защото пътникът, освен че е мъж, е плешив и използвал документ със снимка на дългокоса блондинка, разказват от „Ню Йорк Дейли Нюз“.

Аз съм дългокоса, руса мацка

Аз съм дългокоса, руса мацка


Миналия месец британецът взел полет от Обединеното Кралство за Испания. Целта на пътуването му била съвсем обикновено тридневно „бягство” с момчетата. Явно бил толкова ентусиазиран от ваканцията с приятели, че не обърнал внимание какъв документ слага в багажа си. Вместо своя паспорт, взел този на приятелката си.

Приключението започнало в Бирмингам, когато местните служби на сигурност го пропуснали без проблем, а нито един от служителите не видял разликата между него и дамата в паспорта. В Аликанте също нямало проблем за Нейл Клулоу да слезе на испанска територия – нищо че не е рус, дългокос, и жена на име Карен Клифт.
Човечецът можеше и да не разбере, че е сгафил, ако не се разприказвали със спътник за това колко лоши стават снимките на паспортите. Като показал своята, приятелят му се засмял и подхвърлил, че изглежда по-зле на живо. Едва тогава Нейл видял, че показва паспорта на приятелката си, а не своя собствен.
Предупредил властите в Испания, а за награда службите за сигурност на летището у дома го задържали за разпит. В крайна сметка самолетната компания намерила виновник за сериозния гаф – служителката, чекирала паспорта му. Остава някой да даде сериозно обяснение как дори в развитите страни службите за сигурност са толкова „качествени”.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар