Синът на лидер на ДПС е заловен след акция на антимафиоти

Акиф Дервишев - синът на лидер на ДПС, беше осъден заради притежание на наркотици. 27-годишният мъж получи една година и десет месеца условно от съда във Велико Търново по обвинение, че е пренасял канабис на обща стойност 278 лева.

[caption id="attachment_404982" align="alignleft" width="300"]Синът на лидер на ДПС беше осъден за дрога Синът на лидер на ДПС беше осъден за дрога[/caption]

Дервишев е син на Бейхан Дервишев - лидер на ДПС в Свищов. Бейхан Дервишев е общински председател на партията в града, а синът му беше заловен в началото на юни 2012 година при специализирана акция на антимафиоти. В мотоциклета му органите на реда са открили плик с трева, която след наркотест се доказало, че е канабис. В дома му пък били открити семена от наркотика, както и празни пликчета и електронна везна. Освен тях, в частен двор били открити специално засадени стръкове от дрогата, за които било доказано, че са собственост на Акиф Дервишев.

Любопитното е, че преди операцията на антимафиотите, синът на местния лидер на ДПС не е попадал в полезрението на органите на реда. Макар да живеел самостоятелно, Акиф участвал активно в управлението на семейния бизнес и фирмата "Акиф-Фрут", чиято основна дейност е производство на плодове и зеленчуци. След задържането си Акиф се признал за виновен и приел без възражения присъдата си, научиха от БЛИЦ.