Под прикритие не бил създаден с цел печалба, обясни директорката на БНТ Вяра Анкова

Под прикритие е струвал а създателите си от БНТ над 7 милиона лева. Статистиките показват, че всяка една серия от култовата поредица излиза между 145 и 180 хиляди лева на серия. Което по прости сметки показва, че за четирите снимани до момента сезона с общо 48 серии, са похарчени около 7,2 милиона лева.

[caption id="attachment_404912" align="alignleft" width="300"]Под прикритие може да има пети сезон Под прикритие може да има пети сезон[/caption]

Това заяви лично директорката на БНТ Вяра Анкова. Която обаче изтъкна, че Под прикритие не е бил създаден с цел печалба. "Трябваше да се популяризира българското кино, да разберат другите държави, че в България също се снимат качествени филми", разкрива Анкова. Данни на агенция ГАРБ показват, че инвестицията за Под прикритие си е струвала. Всеки следващ сезон на поредицата е с все по-висок рейтинг, а за последния, четвърти сезон, делът на продукцията е достигнал над 20 процента.

Всичко това, наред със зрителските коментари след последния епизод на четвърти сезон, кара специалистите да смятат, че е напълно възможно да има и Под прикритие 5. От екипа на сериала намекнаха, че е много вероятно това да се случи. Все още липсва информация обаче кога точно ще се случи това, научиха от ПИК.