Стефан Чолаков остава най-крупния банков обирджия в най-новата българска история

Стефан Чолаков ще остане завинаги в историята като човекът, успял да отмъкне от банка 980 килограма пачки. Случката се е разиграла преди 17 години, а 22-годишният тогава Стефан Чолаков успява да изтегли незаконно сума, равняваща се по онова време на 181 милиона лева.

[caption id="attachment_404906" align="alignleft" width="300"]Стефан Чолаков разкри как е обрал милиони от банка Стефан Чолаков разкри как е обрал милиони от банка[/caption]

Близо 20 години след удара Стефан Чолаков, който ще остане в историята като най-младият банков обирджия, за пръв път разкри как точно е успял да преметне банковите служители. Пред камерите на ТВ7 мъжът споделя, че подготовката за самия обир е била на цели 5 етапа. В схемата са били включени трима други участника, които не са се познавали лично с него.

Една от тях, младо момиче, отишло в банката и казало, че иска да внесе пари по сметка, а сумата е трябвало да бъде изтеглена от непознато за нея момче. Третият участник, отново момче, е трябвало да координира действията на двамата и в същото време да симулира дейност на компания, която да стане ВИП клиент на избраната банка.

Организацията на обира е излязла на Стефан Чолаков около 20 хиляди долара. Любопитното е, че младият обирджия е щял да се размине безнаказано, ако не е бил собственият му баща, който го предава на полицията. Възрастният мъж бил на мнение, че е необходимо да възтържествува справедливостта, предават от БЛИЦ.