Николай Бареков роди „гениална” предизборна стратегия

3
5/5 - (1 vote)

Николай Бареков призовава поддръжниците на малки партии да го подкрепят, за да им свали правителството и да ги вкара в НС

Николай Бареков всеки ден ражда убийствено практични идеи как да вкара партията си в ТОП3 на евроизборите.

Лидерът на „България без цензура” не живее с илюзии, че всички го харесват, но знае как да настоява и не може да му се отрече въображението във воденето на предизборна кампания. Че агитката на партията-мастодонти няма да му върже е ясна, но човекът умее да се пазари (че как иначе ще може да спонсорира сам-самин „България без цензура?!)”.

Той не натяква на хората да не си продават гласа, но знае, че всеки един от тях е ценен, ако иска да се набута там, „където се ритат атовете”. Затова бившият телевизионер им предлага апетитна оферта.

След като се подписа за регистрирането на коалицията, която предвожда в ЦИК, той настоя поддръжниците на малки партии „да не се лъжат” да гласуват за тях. Вотът им щял да отида на вятъра, защото нямало да ги отчетат срещу правителството.

Николай Бареков иска те да подкрепят коалицията между неговата партия с ВМРО-БНД, БЗС и Движение „Гергьовден”, за да може да свали кабинета. Да не се притеснявали! Офертата на лидера й била взаимноизгодна. Щом свалят правителството, наесен щяла да падне непреодолимата за повечето бариера от 4% и те спокойно можели да си гласуват за тях, но и да ги вкарат в следващия парламент.

Интересното е, че Бареков вижда като малки партии и АБВ и Реформаторския блок. Мнозина големи показаха сериозни притеснения, или поне раздразнение от тях, но лидерът на „България без цензура” няма време за губене. „Дайте да дадем!”, както се казваше едно време!
barekov
Николай Бареков внесе в ЦИК документите на коалицията, която представлява със 9999те подписа в нейна подкрепа. Листата му обаче се пази все още в дълбока тайна и се знае само, че той ще я води.

Явно „личните” му средства са на привършване, защото даде да се разбере, че партиите под негово ръководство нямат много финансов ресурс. Затова слоганът на кампанията му предстои се измисли от някой по-идеен член на обединението.

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара
  1. Стефан казва

    Прав е! Съединението прави силата! Иначе големите пак ще купят мангалските гласове и останалия вот ще се разпилее

  2. Адриана Николова казва

    Ами прав е. Като се разпилеят гласовете, пак БСП, ДПС и ГЕРБ ще ни управляват.

  3. Росен казва

    Сега се пресмиват, после ще завиждат.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.