Семейство живее на ръба на оцеляването, общо 12 души чакат на месечен доход от 600 лева

На ръба на оцеляването. По този начин живее едно 12-членно българско семейство. Петранка и Добри Добрев от село Боряна във варненско, отглеждат десетте си деца с месечен от доход от 600 лева. Най-големият син на многолюдната фамилия - Иван, е на 16 години, а най-малкият Димитър - едва на 6 месеца.

[caption id="attachment_404873" align="alignleft" width="300"]Семейство живее на ръба на оцеляването Семейство живее на ръба на оцеляването[/caption]

Любопитното е, че въпреки тежкото си положение, родителите не се оплакват. Нещо повече и двамата не крият, че всичките им десет деца са желани и планирани. "Решихме се на толкова много деца, за да е по-весело", разказват Петранка и Добри пред камерите на Нова телевизия. Майката е категорична, че въпреки трудностите, успяват да се справят със скромната сума. Петранка споделя, че по-голямата част от парите отиват за храна и за сметки.

За да преживяват, семейството сади в двора на къщата си зеленчуци, от които да се хранят. Бащата на многолюдната челяд споделя, че няма пари да купи компютър на децата си, тъй като тепърва предстои да се купуват учебници за двамата осмокласници, научиха от ПИК.

Въпреки живота на ръба на оцеляването, децата в семейството твърдят, че в училище ги приемат сравнително нормално. Единствено 9-годишната Женя се оплаква, че съучениците й се подиграват заради многото й братя и сестри.