Опасенията на депутати от БСП. че средствата за предизборната кампанията ще се налеят във фирмата на Моника Йосифова, засега предизвикват глух ропот

Скандалът обаче може да избухне, ако се окажат прави онези депутати от БСП, които яростно се противопоставят амбициозната Моника Йосифова – Станишева да играе по-сериозна роля в подготовката на предстоящите избори. Успешният бизнес на пиарката, която се явява и половинка на соцлидера, е трън в очите както на политическите противници на Сергей Станишев, така и на близкото му обкръжение. Това е причината червените депутати да ходят на пръсти и да се ослушват, откъде ще се завихри поредния скандал около Моника, пише ПИК.

[caption id="attachment_404833" align="alignright" width="300"]Моника Йосифова - Станишева Нов скандал се завихря около Моника Йосифова - Станишева[/caption] Всъщност, всички са крайно изнервени от евентуалното участие на „Актив Груп“ - фирмата на Моника Станишева в подготовката на кампанията за Евроизборите през май. Червените депутати и пиар консултантите им не крият опасения, че скандалите около дамата на сърцето на соцлидера не допринасят за  подобряване на имиджа им. Според близки до „кухнята“, главните вътрешни опоненти на Станишев - Георги Кадиев и Кирил Добрев са непоколебими в своето становище, че Моника не трябва да се докосва до парите за Евровота и да има нещо общо с кампанията. Със старата истина, че зад всеки успял мъж стои също толкова успешна жена, феновете на Станишев контрират „черния пиар“, насочен към неговата половинка. Въпросът за бизнеса на Моника Станишева стана повод за гигантски скандал и в Европарламента. Заради явния конфликт на интереси, като съпруга на ръководителя на ПЕС, тя бе принудена да се оттегли от проекта, спечелен още преди 2 години. През февруари Моника Станишева вдигна бялото знаме и капитулира. Нейната фирма „Актив Груп“ ЕООД излязезе с декларация, че се прекратява дейността по проекта от програмата за популяризиране на европейските ценности, спечелен „открито и прозрачно“ в конкурс на ЕК. Според направена справка в сайта на Комисията, общо за тази кампания в бюджета на Брюксел са били предвидени 113 хил. евро. Всички авансови средства, получени в рамките на сключения договор до настоящия момент (29 679, 93 евро) ще бъдат върнати, обяви съпругата на Станишев тогава. Наред с всичко друго, успешната кариера на Моника Станишева се оказа не само трън в очите на всички политически опоненти на своя съпруг, но и ахилесовата „му пета“. Трудно може да се повярва на твърденията, че амбициозната половинка на соцлидера не му помага за вземане на „правилните решения“. Поради тази причина преди Бойко Борисов, а сега и Николай Бареков, откровено се подиграват с лидера на БСП, че е „под чехъл“, а важните решения в семейните дела и партията, се диктуват от Моника.