Апокалипсис ли заплашва Северна Америка?!

Апокалипсис ли заплашва Северна Америка?!
5 (100%) 1 vote

Изчезва ли Америка, питат се щатските медии!

Тегне ли апокалипсис над САЩ? Мненията са противоречиви, но поведението на символа на Америка бизоните красноречиво показва нещо. Какво е то, добро или зло учените тепърва ще го разгадават и поясняват.

Американските медии, провокирани от реакцията на животните са под напрежение и следят ставащото в парка Йелоустоун. Под него „спи” един от най-големите вулкани в света. За последен път той е изригнал преди 640 милиона години. Според спецовете магмата излиза над земята на всеки 600 000 години. Той има голям резервоар, където количеството на нагорещената вулканична смес е огромно и тя може да залее над 4000 квадрата площ.

Ако вулканът изригне, цяла Северна Америка ще бъде затрита

Ако вулканът изригне, цяла Северна Америка ще бъде затрита

Това значи, че на тази площ ще бъде унищожен целия съществуващ живот. Ако това се случи цяла Северна Америка може да се окаже под пепел от 16-17 сантиметра. Това изригване може да причини различни поразии и катаклизми в световен аспект, както и да затрие много живот, чертаят апокалиптични прогнози някои учени. Според други това няма как да се случи. Но поведението на панически препускащите бизони е обезпокоително. Тяхните реакции провокират различно становище у учените глави.

Според някои експертите бягството им от територията на парка вещае само трагедия и катаклизми. Според директора на парка това е просто една поредна миграция на животните, които преминават всяка година по този маршрут, за да си търсят храна.Но явно този факт не е толкова безобиден. Защото след последното препускани на бизонско стадо е имало трус в парка 4.8 по скалата на Рихтер. Което е било доста мощно за последните тридесет години. Учените казват, че там от началото на годината са станали над шейсет земетресения с различна интензивност.

Общо за година бройката им варира от хиляда до три хиляди разлюлявания на земната кора.

При подобно паническо бягство от сушата към вътрешността през 2004 година на бизон ските стада е последвало разрушително цунами на бреговете на югоизточното крайбрежие на Азия. Опустошителната природна стихия отнема живота на триста хиляди човека.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар