Цената на цигарите скача в следващите три години

Цената на цигарите скача в следващите три години
5 (100%) 1 vote

Цената на цигарите ще се увеличава поетапно през всяка една от следващите три години

Цената на цигарите ще скочи и то не еднократно. В прогнозирания бюджет за периода 2015-2017 година е предвидено цената на цигарите да се увеличава през всяка една от тези три години. Планираното увеличение е с по 12 стотинки за година или общо с 36 стотинки.

Цената на цигарите се увеличава

Цената на цигарите се увеличава

Причина за поскъпването е поредното увеличение на акциза на цигарите. Според предвидения бюджет за въпросния период, то ще бъде с около 5 лева на всеки 1000 къса. В момента акцизът за 100 къса е 154,45 лева като след увеличението се очаква той да достигне до 160 лева. Това на практика ще се отрази доста сериозно на цената на цигарите тъй като освен ДДС-то, всеки пушач ще трябва да плаща и по още около 12 стотинки горница.

Последното предвидено увеличение на цената на цигарите ще бъде през 2018 година, когато налогът ще се вдигне с още 6 лева на 1000 къса. Експерти обясниха, че тези увеличения са необходими заради изискване от Европейския съюз, от където задължават страната ни да достигне минималното ниво на акциза на цигарите, което е еднакво за всички страни-членки на ЕС.

От 1 януари 2018 година това ниво ще бъде минимум 90 евро за 1000 къса, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Цената на цигарите скача в следващите три години”

  1. ДА МИ НАПРАВЯТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗАПЛАТАТА 2000 ЕВРО И НЯМА ПРОБЛЕМ А ПРИ ТЕЗИ ПАРИ КАКВИ СТАНДАРТИ ЕВРОПЕЙСКИ ГЛУПОСТИ КРАЙ НЯМАТ ИСКАХТЕ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ОЩЕ ЕДНИ КРАДЦИ ПОВЕЧЕ КАКВО ОЩЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ВЕЧЕ ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ЕТО ЗАТОВА ЗАМИНАВАМ ОТ ТУК И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ !!! ПЛАЩАЙТЕ И ЗА ВЪЗДУХА,КОЙТО ДИШАТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!!

Добавете коментар