Като в холивудски филм: Уникалната съдба на Петър Косев от Кърджали! Преглеждания: 15232

Това е Петко Косев - милионерът бедняк
0
5/5 - (1 vote)

Петър Косев е достоен животът му да бъде пресъздаден във филм!

Петър Косев е пример как от милионер може за едно денонощие да се превърнеш в просяк. Мъжът, който само за една нощ губи 18 милиона лева, днес живее в една стая и няма пари за хляб. 58-годишният бивш бизнесмен от Кърджали твърди, че беднотията не е страшна. Опасно е, когато не можеш да спиш от лоши мисли и дела и когато си извършил зли неща.

Днес нещастникът Петър живее без електричество, без да се храни достатъчно, в общинска къща, която е съборетина. Миналият месец не е изкарал и седемдесет лева от работата си като нощен пазач на площадка и не знае със стотинките в джоба си как „стигне” до следващата заплата.

Това е Петко Косев - милионерът бедняк
Това е Петър Косев – милионерът бедняк

Петър връща лентата назад, когато напълно честно е направил парите си. Със спестените си 637 лева през далечната 1989 година той купува малко над четири метра плат. Дава да се ушият от него рокли в дамска мода и докато се прибере те вече са продадени. Така стартира. Септември същата година вече притежава над половин милион пари. Участва в Пловдивския панаир и наема цяла палата. 1990 година вече е собственик на чисти три милиона лева пари, търгува с девет държави.

Влага авоарите си в общинска фирма за търговия на едро, която притежава всички магазини в Кърджали. Приватизацията му „изяжда” всичките направени пари. Петър твърди, че не е лесно да си бизнесмен. Убеден е, че зад фалита му стоят силните на деня от прехода тогава и екс главен прокурор от миналото. Власт имащите са мислили, че той е станал изключително могъщ и ще определя кой да става кмет и каква длъжност да заеме и затова са го съсипали. Бизнесменът смята, че неговата доверчивост и наивност са му изиграли тази лоша шега.

58-годишният мъж обаче не е загубил вяра в доброто. Той мечтае да разкаже за всичките мръсотии на прехода у нас пред обвинител №1 на България и да поздрави боса на футболния тим „Лудогорец”, който ни донесе толкова радост. Самият Петър Косев му е помагал финансово, когато е имал възможност да го прави.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.