Де е България?! – В Европа и САЩ не знаят (СНИМКИ/ВИДЕО) Преглеждания: 7322

В Парламентариума
1
5/5 - (1 vote)

България е непозната за американците, но пък ЕС я рекламира със снимки от…Скопие

България е истинска загадка. Това се установи след анкета направена сред нюйоркчани и в Парламентариума в Брюксел.

BG7 TV – медията, която информира нашата диаспора в САЩ и Канада, интервюрира жители на Града, който никога не заспива. Както се очакваше, малцина в Ню Йорк знаят нещо повече за България.

Дали защото сме малка държава, въпрос на географски и исторически познания или малка реклама, резултатът не изненада никого. Просто не сме от най-популярните европейци.

Максималното, което получихме, е че първите аналогии за България са: Източна Европа, здравословна храната, СССР и…бедност. Тъжно, но факт!

Подобна, абсурдна, но и весела е ситуацията в Брюксел! След зверски напъни, условия, санкции и какво ли още-не, се доредихме за членство в ЕС. За благодарност съюзниците ни изкараха истински империалисти като ни харизаха територията на…Македония!

В Парламентариума
В Парламентариума

В посетителския център на Европейския парламент, т.нар. Парламентариума ще видите кадри на древната ни, но вечно млада София. Столицата ни обаче е изобразена със снимки на Скопие, пишат от OFFNews.

Това е Терминал 2, според показаното в Европарламента
Това е Терминал 2, според показаното в Европарламента

Рекламният клип показва протестите през 1997 година и промените след тях. Следват построеният с европейски пари Терминал 2 на Летище София – от строежа до крайния резултат. Само, че тези, които летят виждат на снимките не познатото ни летище, а това в Скопие – „Александър Велики“.
Кореняците софиянци ще се натъкнат и на някакъв мост, реновиран по програма ФАР, който също се оказа, че се намира в македонската столица.
Репортер проучи как се е стигнало до гафа, кой го е допуснал и как ще бъде коригиран. Работата излезе като прословутия „Колорадски гаф” от речта на Росен Плевнелиев.
Служител на Парламентариума се извинил и поел ангажимент да промени информация възможно най-бързо.
Пресслужбата на Европейския парламент разясни, че изложбата е от 2010/2011 г. Всички 100-те филмчета били дело на външна фирма, но заради икономии нямало как да се отиде на място и се ползвали архивни кадри.
Работата се получи малко като във вица:
vic
Вижте какво все пак знаят нюйоркчани за България във видеото:

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Kaka Mara казва

    KVO ZNA4ENIE..SOFIA ILI SKOPIE.. MAKEDONIA SI E NA6A bulgaria na tri moreta

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.