Президентът на Аржентина със страшно разкритие за НАТО!

Президентът на Аржентина със страшно разкритие за НАТО!
5 (100%) 2 votes

Ето какво заяви президентът на Аржентина Кристина де Киршнер за НАТО!

Словесен скандал се е завихрил между президента на Аржентина Кристина де Киршнер и НАТО. Държавният глава обвини Организацията на Северноатлантическия договор, че използва Фолкландските острови да разполага там безпрепятствено ядрените си бази.

Тя твърди, че НАТО е в невъзможност да опази тайната си в намерението да узурпира южната сфера на Атлантика.

Тези острови, които Аржентина нарича още Малвински или Южни Сандвичеви острови и смята за свои, стана повод за военен сблъсък между страната и Великобритания. Конфликтът между двете страни избухна в далечната дата на 2 април 1982 година. Той е продължил само седемдесет и четири дни, но в него са намерили смъртта си близо седемстотин аржентински граждани.

Президентът на Аржентина заяви, че НАТО смята за узурпира южната сфера на Атлантика

Президентът на Аржентина заяви, че НАТО смята за узурпира южната сфера на Атлантика

Необявената война е наречена още Фолкландска криза. Сблъсъкът за притежание на тези острови се корени много назад във времето. Архипелагът се състои от около двеста острови, които са разположени в Атлантическия океан, на изток от Южна Америка. Първоначално те са открити от холандски мореплаватели през далечната 1600 година.

Първите заселници са французите и са познати като островите Ил Молин. След като на тях стъпват и британците, те са възхитени от зашеметяващите френски колонии. Англичаните напускат островите през 1774 година заради икономически причини. Испанци и французи се съюзяват и окончателно натирват британците оттам. През 1837 г. обаче англичаните обявяват островите за част на Британската корона и оттогава те носят името Фолкландските острови.

По-късно Аржентина предявява претенции към островите като наследство от испанската корона. Мераци за собственост към групата острови имат и от Великобритания.

Скандалният президент на Аржентина Киршнер обвини Великобритания в това, че от островите управляват разузнавателните си електронни системи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар