Чудо или уловка: Нов закон отписва борчовете на длъжници!

Чудо или уловка: Нов закон отписва борчовете на длъжници!
5 (100%) 1 vote

Чудо ли е това, или отново има някаква уловка, чудят се гражданите длъжници?!

Задлъжнели финансово граждани, които с години не могат да се издължат на кредиторите си, ще бъдат отписвани. Тази мярка ще се прилага за първи път на територията на страната ни. За това съобщава вестник „Преса”. Това ще бъде записано в известния Закон на частния фалит и всичко ще бъде описано в детайли точно какви ще са стъпките за това действие.

Новият законопроект е дело на Министерството на правосъдието и то ще бъде внесено за разглеждане в правителството. Основният гръбнак на изменението е, че ще визира борчлиите, които не могат да се справят със задлъжнелостта си на база доходи и имущество. Задълженията ще бъдат завинаги изтрити след три години, след като кандидатът внесе молбата си за собствената си капитулация.

Действително ли законът е съобразен с живота на българите или отново ще ни цакат по "иновативен" начин?!

Действително ли законът е съобразен с живота на българите длъжници или отново ще ни цакат по „иновативен“ начин?!

Свръх задлъжнелите българи ще декларират в съда всичкото си имущество и дълговете, които имат да погасяват. Цялата тази прозрачност относно финансовото им състояние ще бъде достояние на кредиторите. До десет години ще трае тегобата над притиснатите финансово хора. Те няма да могат да учредяват дружества и да участват в различни управителни съвети или надзорни органи през този период. Тази забрана ще отпадне, ако те си изплатят борчовете.

Няма да се освобождават от задълженията тези, които неразумно са изхарчили парите. Защита от кредиторите няма да имат и тези наши сънародници, които напълно съзнателно са изпаднали в състояние на несъстоятелност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар