Химнът на САЩ – откраднат от руска народна песен?! (Видео)

Химнът на САЩ – откраднат от руска народна песен?! (Видео)
5 (100%) 2 votes

Химнът на САЩ е изцяло взаимстван от руска народна песен, гърмят сайтовете в Русия

Химнът на САЩ може да се окаже взаимстван от руска народна песен. Поне това твърдят от руския сайт politikus.ru. Според тях химнът на САЩ съвпада изцяло с песента „Хасбулат удалой“, която е написана по стихотворението на руския поет А. Амосов „Елегия“. Въпросната поема е публикувана през далечната 1858 година, на 16 ноември, в руското военно списание „Руски инвалид“.

Химнът на САЩ бил взаимстван от руска народна песен

Химнът на САЩ бил взаимстван от руска народна песен

В същото време химнът на САЩ такъв, какъвто го познаваме днес, прозвучава за пръв път чак през 1931 година – цели 73 години по-късно. Тогава с резолюция на Конгреса мелодията, която до тогава е използвана в Белия дом от Военноморските сили на Щатите, е обявена за национален химн. Съвпадението между двете мелодии обаче е повече от огромно, коментират запознати.

Въпреки това американците са категорични, че в основата на химна им стои гуляйджийска песен от Великобритания, популярна в миналото. Автор на „Знаме, обсипано със звезди“ е Френсис Скот Лий, който твърди, че е написал химна след като е чул британската песен „To Anacreon in Heaven“, за която се смята, че е композирана от Джон Стафорд Смит.

Според официалната версия химнът на САЩ е написан през 1814 година, след като Кий наблюдава бомбардировка по време на войната между САЩ и Великобритания, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Химнът на САЩ – откраднат от руска народна песен?! (Видео)”

  1. GAUDI

    апр. 02. 2014

    тези тъпаци освен да крадат и убиват невинни,друго не умеят.нескопосана,,нация,,изнасилват собствените си майки,сестри…и .ВМЕСТО ТЕЗИ ИЗРОДИ ДА СИ ГЛЕДАТ ИЗГНИЛОТО ОБЩЕСТВО ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА,,ВАЖНИ,,КАПУТИ ДОЛНОПРОБНИ.ОСТАВЕТЕ СВЕТА БЕЗ ВАС ДА ЖИВЕЕМЕ СВОБОДНО,НЕ НИ ТРЯБВАТЕ СТРАХЛИВЦИ.ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА.ПАПЛАЧ ГНУСНА,АМЕРИКАНСКА.

  2. Antonia Smith

    апр. 03. 2014

    America is the biggest terrorists in the World. They kill for pleasure people and animals.

Добавете коментар