„Девин” мами клиентите си

„Девин” мами клиентите си
5 (100%) 1 vote

„Девин” беше уличена от Комисията за защита на потребителите, че заблуждава клиентите си

„Девин” попадна под ударите на Комисията за защита на потребителите заради нечестна търговска практика.

Бутилиращата компания умишлено подвеждала клиентите си по отношение на изворната вода, която е с тяхната марка. Понеже търговското дружество предлага на пазара минерална вода под едно и също име – DEVIN. Така консуматорите се заблуждавали целенасочено и по отношение на вида на водата, и какъв е нейния произход.
devin
Клиентите на марката знаят, че името й такова в чест на минерално находище в град Девин. От там компанията черпи вода, но само за бутилираната минерална вода. Изворната обаче не се черпи от там, а от извор БАЛДАРАН. Той се намира в землището на с. Фотиново.

По закон, щом дружеството е вписало географско означение Девинска натурална минерална вода, му е забранено да обозначава под името Девин друг продукт. КЗП обобщи, че една и съща марка за минералната и бутилираните изворна и газирана вода, подвежда клиентите.

Консуматорите се заблуждавали, че дават парти си за вода, която се добива от извора в Девин. Затова председателят на КЗП Веселин Златев постанови, че на дружеството е наложена забрана. Компанията не трябва да продава изворна вода, която се черпи от Балдаран под марката Девин.

Бутилиращото дружество има две седмици на разположение да обжалва решението и наложената глоба в размер 10 000 лева.

Преди няколко години потребители сигнализираха, че въпросната марка не е пригодна за бременни и бебета. От бутилиращата компания отвърнаха на удара с розов етикет и розова капачка, която за всяка майка е знак, че е подходяща за пеленачета.

Тя обаче била не от извора в Девин, а в село Фотиново, пишат от 19min.bg. От компанията искали да си спестят милионите инвестиции за създаването на непозната на пазара търговска марка. Няколко години по-късно след скандала обаче държавата се погрижи за населението си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар