Стягайте куфарите: Масово предлагат работа на морето!

Стягайте куфарите: Масово предлагат работа на морето!
5 (100%) 1 vote

Стягайте багажа и хуквайте към морето! Работа има, поне за няколко месеца!

Ресторантьори и хотелиери по родното Черноморие бият тревога. Над сто хиляди са работниците, които не достигат за туристическия сезон край морето през това лято. Всяка година положението е все по-кошмарно, тъй като качествена работна ръка, с опит се намира все по-трудно. Причината е заради отворения европейски пазар. Към където отпътуват нашенците през летния сезон, особено тези с опит в туристическия бранш и владеещите един или два западни езика.

Масово търсят хора за работа на морето. Свободните места около 100 000

Масово търсят хора за работа на морето. Свободните места около 100 000

Хората от бранша обаче имат решение на проблема. Въпреки че ситуацията ги е поставила едва ли не със завързани ръце, те са готови да експериментират. Хотелиерите са на мнение, че могат да „внесат” работници от Македония, Турция, Сърбия, Молдова, Украйна, дори и виетнамци. Тези от тях, които имат опит с жителите на Виетнам са възхитени от тяхното умение да обслужват почти перфектно гостите на хотелите и ресторантите по нашето Черно море.

Винаги се е чувства липсата на качествени кадри, професионалисти, с умения по морето. Но тази година положението направо е неудържимо, твърдят от бранша. Все повече умели и сръчни работници в туристическата сфера тръгват към отворените европейски пазари на Великобритания, Германия, Испания. От бранша знаят причината. Правят паралел, че дори и да са на минималната ставка в Обединеното кралство там ще взимат по 6.31 паунда на час, което е много повече в сравнение с това, което могат да им предложат при съвременните български реалности.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар