Пламен Орешарски и коалиционните му партньори се възползват от инициатива за развитие на регионите

Пламен Орешарски е въртял грандиозни далавери с помощта на коалиционните си партньори от ДПС. Премиерът и партията са заедно в схема за незаконното усвояване на 20 милиона лева. Шокиращата информация беше споделена от депутати на ГЕРБ, които дори се обосноваха на база направени справки.

[caption id="attachment_404457" align="alignleft" width="300"]Пламен Орешарски в грандиозна далавера с ДПС Пламен Орешарски в грандиозна далавера с ДПС[/caption]

На извънреден брифинг в парламента Иван Чолаков, Ивелина Василева и Валентин Василев от партията на Бойко Борисов заявиха, че Пламен Орешарски в комбина с ДПС са се възползвали от инициатива на кабинета за развитие на регионите. Общата стойност на въпросната инициатива е 500 милиона лева, а 20 от тях са за построяване на закрити басейни и спортни площадки и се отпускат от спортното министерство.

Повече яснота за това по какви критерии се отпускат средства и на кого, липсва. Заради това от ГЕРБ уточняват, че са направили проверка, която е открила доста смущаващи резултати. Оказало се, че много малки общини, начело на които стоят хора на ДПС, са гласували в тях да се започнат строежи на спортни площадки и басейни. В същото време броят на жителите им не надхвърля 1000 души.

Като пример от ГЕРБ изтъкнаха села в общините Руен, Кърджали и Лозница. Далаверата на Пламен Орешарски и ДПС достига нечувани размери и заради факта, че в села със затихващи функции, в които има не повече от стотина жители, ще се строят басейни, предават от ПИК.