Първоаприлски шеги – вижте най-мащабните бъзици в целия свят

Първоаприлски шеги – вижте най-мащабните бъзици в целия свят
5 (100%) 1 vote

Тези първоаприлски шеги успяха да заблудят хиляди хора по целия свят

Някои първоаприлски шеги са предназначени или за близките ви или за досадния съсед. Има обаче и такива, които са с доста по-мащабни размери и на които са се вързали доста хора по целия свят. От razkritia.com събрахме за вас някои най-хитроумните и мащабни първоаприлски шеги. Вижте ги в списъка, направен от Агенция ПИК.

Някои първоаприлски шеги са успели да заблудят хиляди хора

Някои първоаприлски шеги са успели да заблудят хиляди хора

1. Как да направим телевизора си цветен. През 1962 година един от най-известните шведски канали STV „разкри“ на собствениците на черно-бели телевизори как могат на тях да гледат цветна телевизия. Тайната била в поставянето на… найлон на самия екран на приемника си. Съветът им беше последван от стотици хора. Друг е въпросът дали някой от тях е успял да се порадва на цветна картина.

2. Подмяна на числото Пи. През 1998 година беше разпространен бюлетин, в който се казва, че в щата Алабама е приет закон, с който стойността на числото Пи се променя от 3,14 на 3,0 за по-лесно смятане. На шегата не само, че се вързаха хиляди хора, ами дори бяха организирани протести в защита на лудолфовото число.

3. Промяна в гравитацията на планетата. През 1976 година Патрик Мур – британски астроном, в интервю за радио BBC разказва, че точно 9.47 местно време планетите Юпитер и Плутон ще се подредят в една линия със Земята. Което пък ще доведе до отслабване на земната гравитация. Мур дори прикани хората да изялзат навън и да започнат да подскачат, за да усетят разликата. Резултатът? Стотици подскачащи британци.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар