Тези първоаприлски шеги успяха да заблудят хиляди хора по целия свят

Някои първоаприлски шеги са предназначени или за близките ви или за досадния съсед. Има обаче и такива, които са с доста по-мащабни размери и на които са се вързали доста хора по целия свят. От razkritia.com събрахме за вас някои най-хитроумните и мащабни първоаприлски шеги. Вижте ги в списъка, направен от Агенция ПИК.

[caption id="attachment_404379" align="alignleft" width="300"]Някои първоаприлски шеги са успели да заблудят хиляди хора Някои първоаприлски шеги са успели да заблудят хиляди хора[/caption]

1. Как да направим телевизора си цветен. През 1962 година един от най-известните шведски канали STV "разкри" на собствениците на черно-бели телевизори как могат на тях да гледат цветна телевизия. Тайната била в поставянето на... найлон на самия екран на приемника си. Съветът им беше последван от стотици хора. Друг е въпросът дали някой от тях е успял да се порадва на цветна картина.

2. Подмяна на числото Пи. През 1998 година беше разпространен бюлетин, в който се казва, че в щата Алабама е приет закон, с който стойността на числото Пи се променя от 3,14 на 3,0 за по-лесно смятане. На шегата не само, че се вързаха хиляди хора, ами дори бяха организирани протести в защита на лудолфовото число.

3. Промяна в гравитацията на планетата. През 1976 година Патрик Мур - британски астроном, в интервю за радио BBC разказва, че точно 9.47 местно време планетите Юпитер и Плутон ще се подредят в една линия със Земята. Което пък ще доведе до отслабване на земната гравитация. Мур дори прикани хората да изялзат навън и да започнат да подскачат, за да усетят разликата. Резултатът? Стотици подскачащи британци.