Бойко Борисов се размина с половин грях вместо с цял, след като сам си е признал за грешката, заяви лидерът на РЗС Яне Янев

Лидерът на РЗС Яне Янев "глоби" грешката на Бойко Борисов само с половин грях, както гласи поговорката, ако човек сам си признае за нея. Точно това направи лидерът на ГЕРП, заявявайки че преди време е трябвало да променят конституцията. Именно Янев бе най-върлият привърженик на идеята това да се случи и навсякъде гърмеше по медиите, че ни трябва нова конституция, в която народните представители бе заложено от него да бъдат много по-малко от половината, които в момента са 240.

[caption id="attachment_404393" align="alignright" width="300"]Яне Янев за Бойко Борисов Яне Янев за Бойко Борисов[/caption]

Сега Бойко Борисов съжалява за не предприетите действия в миналото, тъй като при днешната ситуация, положението щеше да е много по-различно и в негова полза.

Яне Янев разкри в сутрешния блок още, че Комисията за борба с корупцията не си върши работата. Има документи, които разкриват как областният управител на Сливен Корнелий Желязков извършва далавера със 17 дка, взимайки имот на Община Нова Загора, препродавайки го на фирма, собственост на неговия заместник. Фирмата се казва "Напредък пътнически превози" и за имот с реална стойност от 1,8 млн. лв. тя дава едва 20 бона, като останалата част е разплатена с компенсаторки - подход за разплащане, който социалистите използват още от едно време, когато се извършват масово заменки на земи. След закупуването на имота въпросната фирма го препродава след около четири седмици, прилапвайки си 500 бона за него. Разкривайки за тази измама Яне Янев опита отново да се изтъкне, че откакто не е председател в Комисията, задкулисно се случват  далавери. По същия начин горделиво "таксува" Бойко Борисов само с половин грях, тъй като поне си е признал грешката, че е трябвало да променят конституцията по негово време, нещо което лидерът на РЗС непрекъснато призоваваше да бъде направено.