Монако анексира България сред призив на родни онлайн потребители

Любопитна онлайн кампания се вихри в последните дни в родното интернет пространство. И по-точно в социалната мрежа Фейсбук. Български форумци пожелаха княжество Монако да присъедини страната ни към територията си. И докато идеята им беше приета с насмешка от повечето български граждани, идеята явно е достигнала и до ушите на принцът на княжеството Албер II.

[caption id="attachment_404277" align="alignleft" width="300"]Монако анексира България? Монако анексира България?[/caption]

От вестник "Труд" разбраха, че кралската особа е поискал незабавно да се срещне с посланика на България в Париж Ангел Чолаков. Това ще се случи между 17 и 20 април, съобщиха отлично уведомени източници от дипломатическите среди. Самият разговор ще се състои на 4 очи между принц Албер и посланик Чолаков в старата част на Монако - Монако Вил, където се намира и дворецът на кралските особи.

Дали обаче двамата наистина ще обсъждат сценарий, в който Монако анексира България? Според запознати тази идея далеч не е толкова налудничава, колкото звучи на първо четене. На първо място, ако това се случи, Монако ще се дистанцира от Франция - цел, която княжеството преследва от години. В същото време то е и най-гъсто населената държава в целия свят - цели 16 754 души на квадратен километър.

И напливът желаещи не секва. Ако Монако анексира България на територията ни ще могат да се построят много нови луксозни комплекси, разкриват от БЛИЦ.