Цената на един развод скочи със стотачка – при всички случаи

Гласувайте за статията

Развод по взаимно съгласие или с доказване на вина струва вече толкова, колкото са платили някои да се оженят

Цената дори на най-цивилизованият развод скочи със 100 лева.

Половината деца на България се раждат в семейства без брак, а повишените услуги за защита и съдебни такси при развод, няма да направят брачната институция по-атрактивна. В Държавен вестник се публикува промяна в Наредба за минималните размери на адвокатските възнаграждения. Измененията касаят всички услуги на защитата и стана ясно, че ако искаме развод трябва да сме готови на висока цена – в пряк и преносен смисъл.

Сега някои сватби излизат по-евтино от разводите

Сега някои сватби излизат по-евтино от разводите

Със 100 лева се увеличават адвокатските услуги, ако решим да минем в графа „ерген (мома) второ подобрено издание”.

За сега е ясно, че ако искаме развод по исков ред, трябва да имаме готови едни 600 лева на адвоката. Досега цената на защитата струваше 500 лева. Ако сме попаднали на човек или поне сме се докарали до там, че да се радваме на цивилизован развод пак ще платим с една банкнота „Щастливеца” към досегашните 300 лева.

Увеличение има и при другите дейности на юристите – дори в двойно по-големи.

Още по сериозно става, ако решим да доказваме бащинството при непризнато дете или оспорването му. Цената на тази услуга се оскъпява двойно – от 250 лева на 500 лева.

Но дори и това е малко, в сравнение със ситуацията при завеждането на административните дела. Колкото по-големи са претенциите на ищеца, толкова хонорар трябва да плати на адвоката си. Ако жалбата е за сума от 5000 до 10 000 лева, ищците ще плащат 500 лева плюс 5%, ако исканата сума е над 5000 лева. До сега се даваха по 450 лева адвокатски хонорар плюс 4% за жалба над 5000 лева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Цената на един развод скочи със стотачка – при всички случаи”

  1. Адвокат

    сеп. 20. 2015

    Увеличението на адвокатските услуги в България по въпросите касаещи разводите е съвсем оправдано, доколкото и всички други продукти и услуги от 2009-та година, когато е приета наредбата за адвокатските възнаграждения са се увеличили. Още повече използването на квалифициран адвокат при процесите по развод е повече от желателно, за да не си създават излишни главоболия клиентите след това. Масовата практика гражданите да се развеждат без адвокат води до това, че след това трябва да водят допълнителни дела, за да уредят въпроси, които е могло да се решат още в делото за развод. Именно за това е по-добре за се използват услугите на специализиран бракоразводен адвокат, за да не се стига до ситуацията евтиното да излезе значително по-скъпо.

Добавете коментар