Съпругата на Емил Шарков Милена се надява той да бъде пример за мъжете на България

Съпругата на Емил Шарков за пръв път се показа публично след трагедията, при която загина командосът. Милена Шаркова застана пред камерите на бТВ и сподели, че не обвинява никого за смъртта му. Вдовицата разказа, че за нея съпругът й е герой и силно се надява той да послужи за пример на мъжете на България. "Нека всички бъдат като него, да помагат на по-слабите и да бъдат мъже на честта", каза съпругата на Емил Шарков в интервю за "120 минути".

[caption id="attachment_404061" align="alignleft" width="300"]Съпругата на Емил Шарков и майка му не мразят убиеца му Съпругата на Емил Шарков и майка му не мразят убиеца му[/caption]

Милена не обвинява никого за смъртта на мъжа й. "За мен той е герой и винаги ще бъде", категорична е почернената жена. И допълва, че тяхното дете е останало без баща, за да може да живеят децата от училището в Лясковец и да ходят спокойно на училище. Съпругата на Емил Шарков се обърна със специално обръщение към всички българи, загубили близките си по време на изпълнение на служебния им дълг. Жената го е нарекла "Момчето ми..." и се надява мъртвият й съпруг да бъде запомнен от хората с постъпката си, благодарение на която спаси тримата си ранени колеги.

Майката на командоса също се включи, изтъквайки, че не мрази убиеца на сина си. "Гледах го и си мислех: "Що за човек трябва да си, за да отнемеш живот", предават от БЛИЦ.