Заради това ВИДЕО в Турция спряха и YouTube

Заради това ВИДЕО в Турция спряха и YouTube
5 (100%) 1 vote

В Турция забраниха Twitter, което принуди противниците на правителството да проявят въображение

В Турция правителството и противниците на Реджеп Тайип Ердоган си играят на „котка и мишка”.

След като спряха достъпа на опозиционерите до Туитър, вече и световният портал за видеосподеляне Youtube се оказа недостъпен заради властите в Анкара. Правителството трудно потуши протестите на площад „Таксим”, но ударите по него продължиха с пълна сила в мрежата.

Скандални записи, които уличават управляващите и дори членове на семейството на Ердоган в корупция, плъзнаха в интернет. Това озвери министър-председателят, който се зарече да спре разпространението им, за да не „пожертват нацията” заради тях.
youtube
Идеята беше това да се случи след предстоящите избори на 30-ти март, но явно информацията във видеото ще промени очакваните резултати от вота.
За да спрат гласа на протестиращите и свободата на словото, хората на Ероган посегнаха първо на социалните мрежи. Изобретателните турци вече се научиха как да заобиколят забраната на правителството.
veto
Дойде ред и на YouTube и то заради едно-единствено видео. В клипа са записани думите на управляващ, който твърди, че премиерът на Турция има доста интересни възгледи за отношенията със съседните държави. Реджеп Ердоган искал да използва кризата в Сирия, за да изпрати военновъздушните сили да нанесат удар върху държавата, която и без това е разкъсвана от гражданска война.

Видеото е качено едва преди два дена, но заради него вече и YouTube е забранен за използване в Турция:

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар