Бременната Лена гледа петте си деца със 190 лева и на свещи

Бременната Лена гледа петте си деца със 190 лева и на свещи
5 (100%) 1 vote

Животът на младата Лена и децата й е изключително тежък!

Как се живее със сто и деветдесет лева на месец, когато трябва да се грижиш за пет деца. Изключително трудно. Но само с тези средства оцелява 25-годишна Лена, която чака и шеста рожба. Младата жена е израснала по домове за малчугани без родители и не иска нейните деца да повторят нерадостната й съдба. Тя живее под наем с родителката на благоверния си и те, заедно с децата оцеляват единствено с детските надбавки. Благоверният й е на топло, а двете жени няма и не могат да намерят препитание.

Въпреки че носи нов живот в себе си, младата Лена споделя, че се задоволява с малко храна – само 3-4 филийки хляб на ден. По-голямата й тревога е, че скоро ще я изгонят от жилището, защото няма пари да си плаща наема. За апартамента Лена трябва да брои по 270 лева, но няма откъде да ги събере.

Младата Лена чака шесто дете, а едва може да изхрани другите си пет дечица

Младата Лена чака шесто дете, а едва може да изхрани другите си пет дечица

За храна и дрехи разчита на помощта от добрите хора, нейни съседи и приятели, които й помагат кой с каквото може.

Често семейството на Лена няма ток и когато им резнат шалтера стоят на тъмно, студено и на свещи.

Въпреки трудностите, младата Лена е решена да остане и се грижи за отрочетата си. Поискала е помощ от институции, но оттам са й поискали адреса, но тя е отказала да го даде. Лена споделя, че се страхува да го съобщи на служителите в институцията, защото те може да й отнемат децата.

А тя не само не може да живее без тях, но и иска да продължи да си ги гледа и грижи за рожбите си. Копнежите на Лена не са високи и непостижими. Тя копнее единствено двете с родителката на съпруга й да си намерят някъде работа, за да живеят по-добре. Иска също да си плащат редовно сметките и да си купуват храна, за да не гладуват.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

5 коментара to “Бременната Лена гледа петте си деца със 190 лева и на свещи”

 1. za kakvo i sa tezi deca kato 6te gi darji gladni za kakvo gi rajda sa stradat

 2. Мая

  мар. 27. 2014

  Да не се оплаква като няма пари защо ражда?????????????????????????

 3. Вася

  мар. 28. 2014

  Защо я обвинявате че е родила толкова деца, тя ги обича и е готова на всичко за тях! Бъдете горди с такива майки и им помагайте, тези деца са деца на България, не само нейни!

 4. 88

  мар. 28. 2014

  Толкова ли е трудно за нормален човек да разбере, че създаването на нов живот е отговорност. За тези с ограничен интелект трябва да се въведе кастрация. Този случай не предизвика в мен състрадание, а отвращение. Да подложиш децата си на мизерия, само защото ги обичаш?!

 5. Виолета

  мар. 29. 2014

  От такива всеотдайни майки има нужда Майка България…да се раждат повече българчета. Като видиш децата ти да страдат се бориш, живота ти има смисъл, а на дамите които са толкова критични едно ще кажа, ако всички бяха като нас ( и аз съм една от тези “ отговорни майки“) българия ще се обезлюди ако чакаме всичко да е наред , че да раждаме, и земята ни ще се напълни с други хора…става вече нали? И още нещо: това което е добро за индивида не всякога е добро за обществото и обратно! И нещо за размисъл: защо по комунистическо никой лекар нямаше право на частна практика, а гинеколозите въртяха аборти необезпокоявани…не е ли това част от геноцида срещу българите осъществяван последователно от 1945 година до днес, както и насадената култура да не раждаме повече от едно дете….дами, замислете се!

Добавете коментар