Няма мърдане: Сериозни промени в глобите от КАТ!

Глобите вече без давност. Така никой шофьор няма да може да се измъкне от лапите на КАТ
0

Няма мърдане вече, всички шофьори ще паднат под ножа на КАТ!

Над сто и петдесет хиляди водачи на автомобили нарушават правилата за движение по пътищата всяка година. Те хвърчат с висока скорост по пътища и магистрали, сякаш са състезатели от емблематичния филм „Бързи и яростни”. Заради неправилното си шофиране получават глобите от КАТ, но въпреки предписаните санкции, остават ненаказани.

Те хитруват, като отказват да получат електронния фиш и по този начин отсъденото им нарушение остава без последствия. Защото глобата от КАТ има давност и ако не се плати за две-три години отпада като наложено наказание. За това информира ексшефът на пътните полицаи Алекси Стратиев пред вестник „Телеграф”.

Глобите вече без давност. Така никой шофьор няма да може да се измъкне от лапите на КАТ
Глобите вече без давност. Така никой шофьор няма да може да се измъкне от лапите на КАТ

Той, заедно с експерти по движението, предлагат да има драстични промени в Закона за движение по пътищата. Защото една част от шофьорите, които съвестно си плащат наложената санкция „страдат”, тъй като има хитреци, които минават покрай „капките” и не дават средства отредени за това. Те се крият от органите на КАТ, клинчат само и единствено с цел да преминат всички законови срокове за давност и да отърват глобата.

Експертите предлагат валидността на наложената санкция да тече не от датата, когато е наложена, а от времето, след което тя се връчва на нарушителя. Служителите на КАТ „Пътна полиция” са на мнение, че за присъдената от тях глоба трябва да няма давност. Или ако има, срокът да тече от датата на връчване на фиша. Освен това пътните полицаи искат шофьорите, които клинчат и не си плащат за сторените от тях пътни изцепки да им се налагат още по-яки наказания, ако до година не се издължат за извършените от тях сакатлъци.

Така КАТ ни „затисна“ водачите и оттук нататък за нито един няма да има разминаване от паричната глоба.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.