Я, какви яйца ни продават в хипермаркетите!

Я, какви яйца ни продават в хипермаркетите!
5 (100%) 1 vote

Да ни е сладко с такива яйца! Много внимавайте какво и откъде купувате!

Кърваво яйце изкара акъла на една родителка. Тя закупила картонена кутия с яйцата в близкия магазин и решила да разчупи няколко от тях, за да направи вечеря на малкото си дете. Какво било изумлението й, когато видяла червената маса, щом пукнала яйчената черупка. Жената не пазела касовия бон, но съхранила опаковката на яйцата. Според експертите яйца, закупени в магазина могат лесно да се проверят дали са пресни или застояли.

Те съветват да се направи солен разтвор и да се пуснат вътре в съда с вода. Ако яйцето потъне значи е прясно, ако плува – по-добре да се хвърли. Яйце, което се намира по средата на съда с вода може да изтрае още около две седмици в хладилника.

Ето какви яйца може да си купите и вие от хипермаркета!

Ето какви яйца може да си купите и вие от хипермаркета!

Според специалистите кръв може да попадне и в кокошия продукт дори той да е изключително пресен. Просто в яйцепровода на кокошката, която снася се е получило някакво разкъсване и затова оттам е изтекла кръвта, която впоследствие се е пренесла в яйцето. Не трябва да се консумират яйца, които имат във вътрешността на съдържанието си червен пръстен. Той е закърнял, неразвит ембрион, който е бил оплоден и е започнал да се развива, но в един момент умира и се спира неговото развитие.

Безвъзвратно изгубени за употреба са яйца, които развиват микроорганизми на повърхността на черупката. Те се появяват като чернилка по повърхността на яйцето и не могат да се използват за директна употреба.

Ако в процеса на изграждане на белтъка и желтъка в кокошия продукт попадне кръв, то може да се използва като се смесва за сладкиши или в други продукти, но не се препоръчва за пържене и готвене.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар