СЕМ: Край на гадостите по телевизията, докато вечеряме!

СЕМ: Край на гадостите по телевизията, докато вечеряме!
2 (40%) 1 vote

СЕМ препоръча рекламите на лекарства срещу запек и хемороиди ще останат в миналото

СЕМ най-накрая може да ни отърве от мъките по време на потресаващите реклами, които излъчват баш по време на вечеря.

От регулаторния орган зарязаха „Славито” и „Под прикритие”, за да обърнат внимание на зрителя, който години наред има една и съща жалба. На хората им писна по време на вечеря, наред със сериала или новините, да ги атакуват с „диарии, хемороиди, дамски превръзки” и всякакви реклами, обвързани с анатомията на човека.

СЕМ реагира на потока писма с жалби от хората, които роптаят срещу особеното „медийното планиране” и „продуктово позициониране”. Медийните спецове препоръчаха на телевизията да ограничат „натуралистичните реклами” по времето, когато семейството се събира за вечеря.

Регулаторният орган възразява конкретно срещу тези, които обръщат конкретно внимание на физиологичните дейности на човека, съобщават от БТА.
sem
СЕМ настоява, предивид въздействието върху аудиторията, рекламните блокове по това време да не включват дамски превръзки и други хигиенни принадлежности, почистващи препарати, лекарствени средства срещу заболявания на косата и срещу гъбички, цистит, диария, хемороиди, и др. подобни.

СЕМ напомни на представителите на рекламния бранш, че като създават дискомфорт в евентуалните си потребители, посланията им няма да стигнат по-лесно до целевата аудитория.

Зрителите трябвало да бъдат защитени, но правата им в това отношение не били регламентирани Закона за радиото и телевизията. Затова от СЕМ разчитат на саморегулацията от страна на телевизиите, за да покажат уважение към зрителите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар