ЕРП-тата съдят България! Чака ни режим на тока?!

Гласувайте за статията

ЕРП –тата ще накажат държавата заради извиването на ръце и искането да си изплатят дълга, за да не им отнемат лицензите

ЕРП – тата отвръщат на удара!

Министър Стойнев принуди EVN и ЧЕЗ да внесат едни прилични пари по сметката на НЕК и им постави ултиматум да си изплатят дълговете. Енергопредавателните дружества реагираха на заплахата за отнемане на лиценза със съдебни дела!

Първо ЕВН поиска справедливост от магистратите към Световната банка. Веднага след това “Енерго про”, която обслужва Североизточна България, заведе дело срещу България в международния арбитражен съд във Вашингтон, пишат в „Труд”.

Още миналата година ЕРП-то на Южна България – ЕВН заведе иск там и на делото вече е даден ход. При “Енерго про” обаче ще има изчакване, за да се спази процедурата. Според правилата, трябва да се спази срока, в който ЕРП-то да опита да се споразумее с държава извънсъдебно.

“Енерго про” се жалва от умишленото причиняване на загуби. Държавата ощетила дружеството чрез политиката, която води по отношение на цените на електроенергията.

ЕРП-тата не се оставиха да им извиват ръцете!

ЕРП-тата не се оставиха да им извиват ръцете!


От двете ЕРП-та крият сумите, за които претендират официално. За потребителите обаче действията им са плод на заплахата да им бъде отнет лиценза. ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” са заплашени от изгонване, ако до сряда вечер не внесат по сметките на НЕК 348 млн. лева.

ЕРП-тата са си ги спрели, защото НЕК от своя страна им дължи пари за изкупена зелена енергия. ДКЕВР обяви прихващането на парите за незаконно. От НЕК пък не са върнали 32 млн. лева, които ЕВН им изплати под формата като заем. От държавното дружество съобщиха, че не ги искат и ще ги върнат. Това обаче не се случило, защото не се били разбрали дали това е заем или друго плащане.

Противниците на правителството докато чакат да се разбере дали ЕРП-тата ще се споразумеят с кабинета, виждат как режима на тока се завръща от ерата на соца. Понеже премиерът правел всичко възможно да държи цената на тока изкуствено ниска, това щяло да струва не само милионите искани от дружествата. ЕРП-тата щели да покрият загубите си като въведат позабравения режим на тока.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар