Вътрешното министерство е седнало върху цъкаща бомба

Скандалът в МВР се разраства с всеки изминал ден.

В основата му стои напускането на началника на КАТ-София – Богдан Милчев. След като миналата седмица Милчев обяви на всеослушание, че е бил подложен на нечовешка репресия на работното му място през последните три месеца и многократно е бил заплашван с компромати, предстои скандалът да ескалира всеки момент. Запознати посочват, че в момента МВР е седнало върху цъкаща бомба, която ще избухне съвсем скоро.

[caption id="attachment_403798" align="alignleft" width="300"]МВР е седнало върху цъкаща бомба МВР е седнало върху цъкаща бомба[/caption]

По-късно на пресконференция Богдан Милчев обяви, че според него в основата на упражнения върху него натиск вероятно стои отказът му да покрие случай, в който министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е превишил допустимата скорост с личния си автомобил. За нарушението е бил глобен със 100 лева. Бившият шеф на КАТ продължава да твърди, че глобата е платена от служител на МВР, а не лично от министър Йовчев. По този начин Милчев е бил унизен за дързостта му да състави акт на вътрешния министър.

Министър Цветлин Йовчев коментира на свой ред случая, заявявайки, че единственото вярно във всичко казано от Милчев е, че има съставен акт и допълни, че го е платил. Така и не стана ясно обаче дали го е платил лично или е изпратил някой от служителите да свърши тази работа. Йовчев определи случващото се като „доста долнопробен компромат”, след което подчерта, че не е очаквал такова нещо. Той обаче поясни, че не може да се очаква друго от хората, които подтикват Милчев към подобни действия, без да посочи кои са тези хора. Без да конкретизира, министър Йовчев заяви, че това са хора без способности и морал.

Богдан Милчев пък е на мнение, че в момента вътрешният министър е много объркан и изплашен, както и че не знае какво е платено по случая с превишената скорост. В заключение бившият шеф на КАТ попита какво ще стане, след като платежното нареждане на глобата излезе на бял свят и стане ясно, че върху него не стои подписа на Цветлин Йовчев, дали ще си подаде оставката, пише pik.bg.