Закари Ахмад Шах бил пред развод

Нова версия бе лансирана в последните часове по случая с изчезналия малайзийски самолет.

Позовавайки се на твърдения на приятел на пилота, вестник „Ню Зеланд трибюн” отбелязва, че в основата на случая стои лична драма на капитана Закари Ахмад Шах. Оказва се, че Шах бил пред развод и този факт станал причина авиаторът да предприеме последното си пътуване, заедно с още 238 човека на борда. Приближени до Закари Ахмад Шах твърдят, че напоследък бил изпаднал в тежка депресия заради предстоящата раздяла с половинката му.

[caption id="attachment_403788" align="alignleft" width="300"]До трагедията с изчезналия самолет се стигнало заради лична драма До трагедията с изчезналия самолет се стигнало заради лична драма[/caption]

Полицейските власти в Малайзия съобщават, че до момента не е открито нищо подозрително в досието на летеца. Той е бил ветеран и имал повече от 18 хиляди летателни часа. Припомняме, че самолетът изчезна на 8 март по време на редовния полет от Куала Лумпур до Пекин. За момента, информацията за откриването на останките на „Боинг”-а все още е доста противоречива. Би Би Си отбелязва, че днес австралийският парламент е започнал заседанието си с едноминутно мълчание в памет на загиналите пасажери, пише novini.bg.

Според друга версия пилотът на „Боинг”-а се е самоубил, задушавайки пътниците на борда. Специалисти са на мнение, че мистериозно изчезналият самолет е летял твърде дълго време на максимална височина, което си е чиста проба самоубийство. Възможно е именно това да е причината за смъртта на екипажа и пасажерите, тъй като кислородът им е свършил. Малко след като от центъра загубват връзка с пилотската кабина, военен радар е засякъл машината да лети на височина 13 000-13 700 метра. Следователи по случая проучват дали главният пилот е саботирал умишлено полета, следвайки предварително обмислен план за самоубийство.

Източник, пожелал анонимност, разкрива пред „Мейл он лайн“, че „Боинг”-ът е летял на тази височина в продължение на 23 минути, преди спускането. Това действие е смъртоносно, тъй като кислородът в маските стига за около 12 минути, след което пасажерите изпадат в хипоксия, а това води до смърт.