Веселин Данов направи скандални разкрития за убития Борислав Манджуков Преглеждания: 12271

Борислав Манджуков бил заплашван от Цветан Цветанов
0
5/5 - (1 vote)

Бизнесменът парадирал с политическите си връзки

В ефира на Нова тв, бившият варненски общинар Веселин Данов разкри, че убитият бизнесмен Борислав Манджуков е спечелил около петдесет милиона лева от 1998 година до момента.

По отношение на делата, заведени срещу Манджуков, Данов заяви категорично, че са повече от 100, а не 48, както бе обявено първоначално.
Той твърди, че в основата на убийството му стоят измами със заложени имоти, както и че е осъществявал измамните си сделки под чадър.
Данов обаче така и не пожела да посочи имената на хората, разпънали чадър над Манджуков, а само вметна, че става въпрос за висш ръководител от спецслужбите в София и прокурор от Варна.

Срещу Борислав Манджуков са заведени над 100 дела
Срещу Борислав Манджуков са заведени над 100 дела

Често пъти Борислав Манджуков спекулирал с политическите си връзки, но те далеч не били на толкова високо ниво, колкото ги представял.
За пореден път Данов разказа, че негов познат е станал жертва на измамите на Борислав Манджуков – през 2005 година му дал 150 хиляди лева, за да го направи министър на туризма. Разбира се това било измама, тъй като Манджуков не разполагал с връзки на такова ниво, че да може да направи някого министър.
Въпросният човек по-късно фалирал и заминал на работа на Острова, където е общ работник.

Данов потвърди информацията, че Манджуков е давал пари за политическите кампании по време на избори, но уточни, че не били големи.
Той лично се е срещал с хора, които са били завлечени от скандалния бизнесмен, но това е било през далечната 2005 година. Тогава съвсем не останал с впечатлението, че някой от тях е способен да го застреля и категорично изключва версията те да стоят зад убийството му.
Данов подчерта, че е невъзможно, проблем, датиращ от 2005 г. да издържи до днес.

Варненският общинар подчерта, че голяма част от спечелените от Борислав Манджуков суми, отивали за покровителството.
В заключение Данов посочи, че според него причините за убийството на бизнесмена може да са две – или е бил убит от покровители, които са счели, че на Манджуков не може да се разчита повече, или от някого, на когото е ограбил последните пари, пише Блиц.
Припомняме, че излезе информация, че в джоба на разстреляния Манджуков са били открити между 30 и 40 хиляди лева.
По-рано пък излезе информация, че близък на фолкпевицата Анелия, също е бил завлечен от Борислав Манджуков и именно това станало причината за охладняването на отношенията им.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.