Странно нещо се случило в стаята на Ванга в часа на смъртта й!

Странно нещо се случило в стаята на Ванга в часа на смъртта й!
3.89 (77.78%) 9 votes

Чудо ли е това, което се случи в стаята на Ванга?!

Девет без двайсет е часът, в който пророчицата на България баба Ванга си е отишла от този свят. Така са застинали стрелките на стенния часовник в стаята на ясновидката в часа и деня на нейната физическа смърт.Това се случи на 11 август 1996 година, когато петричката врачка почина в Правителствената болница в столицата.

Странно е, но според хората това е чудо в дома на Ванга! И чудото е съвсем реално!

Хората вярват, че и това е чудо като самата Ванга

Хората вярват, че и това е чудо като самата Ванга

Къщата на пророчицата е отворена на днешния християнски празник Благовещение за първи път от повече от седемнадесет години. След толкова години под ключ, тя ще посрещне днес първите желаещи, които искат да се докоснат до светинята в родния й дом. Всеки посетител ще може да влезе в трите стаички, в които великата пророчица Ванга е посрещаше гости България и от цял свят, почивала се е и е създавала подредбата в собственото си жилище. Днешният ден е и двоен празник, тъй като цялото рождено името на Ванга е Вангелия и в превод от гръцки език означава „благовестителка”.

Строителите влезнаха в къщата в Рупите през ноември. Подмени се старата електрическа инсталация, ремонтира се покрива, от ремонтира се и пода и се възстанови автентичния вид на къщата. Сградата е собственост на едноименната фондация, която брои пари за реставриране на дома на петричката пророчица.

Часовникът на Ванга е застинал от тогава

Часовникът на Ванга е застинал от тогава

Работниците от историческия музей в Петрич прибраха всичките вещи, над 1400 на брой, които й бяха подарени от признателните хора, сред които политици и първи мъже на държави. Първоначално те бяха собственост на държавата, но след това тя ги прехвърли за съхранение на местните власти. Те ще се запазят за поколенията в музея на родния й град, а някои по-известни копия ще бъдат изложени и в къщата на баба Ванга.

Желаещите, които искат да видят с очите си къде е живяла Ванга, както и експонатите на най-ценните й вещи ще могат да го направят без да дават пари. Входът за посетителите ще е безплатен, увериха организаторите.

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара to “Странно нещо се случило в стаята на Ванга в часа на смъртта й!”

 1. Milka Petrova

  мар. 26. 2014

  <3

 2. Milka Petrova

  мар. 26. 2014

  <3

 3. Milka Petrova

  мар. 26. 2014

  🙂

Добавете коментар