Трагедията с Боинга на път да предизвика конфликт между Китай и Малайзия

Трагедията с Боинга на път да предизвика конфликт между Китай и Малайзия
5 (100%) 1 vote

Трагедията с Боинга тепърва ще предизвика сериозен отзвук в световните медии

Трагедията с Боинга от седмици е тема номер едно в световните медии и тепърва предстои да бъде разисквана още по-сериозно. Както знаете малко по-рано днес министър председателят на Малайзия Наджиб Разак обяви, че летателната машина е паднала във водите на Индийския океан. Нещо повече, от министерството на страната обявиха, че прекратяват издирването на пътниците и екипажа и обявяват всички за мъртви.

Китай иска допълнително разследване на трагедията с Боинга

Китай иска допълнително разследване на трагедията с Боинга

Това обаче не се хареса на правителството на Китай. Според министерството на отдалечената страна трагедията с Боинга трябва тепърва да бъде разследвана. От дипломатическото ведомство на Китай поискаха да има бъде предоставена повече информация по случилото се и категорично изисква операцията по издирването на оцелелите да бъде продължена.

Експерти са категорични, че това означава само едно – от Китай не са напълно убедени във версията на Малайзия за трагедията с Боинга. „Най-вероятно китайците имат и друга хипотеза“, смятат специалисти. И затова настояват да се продължи с разследването. От Пекин обявиха, че утре ще внесат повече яснота по намеренията си, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар