Замислете се дали си струва да използвате тази хитринка

Сякаш у българина е заложено да наруши или заобиколи закона.

Вероятно често пъти всеки от вас го е правил или пък е ставал свидетел на това, как при ограничение на скоростта 50 км./ч., водачите я превишават с поне 20 километра. Често пъти в населени места, където движението на моторни превозни средства не трябва да надвишава 50 километра, ставаме свидетели на това как някои водачи си позволяват да профучат със 120 км./ч.

[caption id="attachment_403009" align="alignleft" width="300"]Камерите на КАТ могат да бъдат "заобиколени" Камерите на КАТ могат да бъдат "заобиколени"[/caption]

След като стане някакъв инцидент с тежки последствия се запитват за къде са бързали толкова, но вече е твърде късно и нищо не може да бъде върнато назад. В нередки случаи водачите се упрекват и как са пропуснали камерите, които са заснели нарушението им и си скубят косите, че трябва да платят доста солена глоба за нарушението. В някои случай пък записите на камерите на КАТ направо разбиват семейства, тъй като устройството заснема освен водача и човекът, който стои до него. Понякога може просто да услужите на колежка от работата си, без задни мисли. Ако обаче си позволите в същото това време да нарушите закона за движение по пътищата и камерата ви улови, семейният скандал ви е в кърпа вързан, веднага щом съпругата ви види снимката.

Видео, появило се в мрежата съветва как да избегнете тези проблеми. Създателите му, съветват как можете да шофирате, без камерите на КАТ да ви видят, спестявайки си санкции и главоболия, пише pik.bg. Те показват нагледно как бихте могли да скриете номера си от камерите на КАТ. Преди да прибегнете до различните хитринки, за да заобиколите ограниченията обаче, се замислете какво може да ви коства това. Дали избягвайки една санкция от органите на реда, ще спасите вас или вашето семейство от последиците от шофиране с висока скорост?!

Крайно време е всички ние да се научим, че заобикаляйки ограниченията, вредим само и единствено на себе си.