Стела Банкова е живяла единствено с обезщетението си за безработица след като напуснала Парламента

Стела Банкова направи изненадващи признания за живота си след като е напуснала Парламента. Бившата депутатка от НДСВ, НИЕ и Атака разкри, че след като е излязла от политиката е нямала пари, с които да живее.

[caption id="attachment_385103" align="alignright" width="300"]Стела Банкова живяла само с 200 лева на месец Стела Банкова живяла само с 200 лева на месец[/caption]

Стела Банкова е била принудена да се запише в Бюрото по труда като безработна, тъй като е нямала абсолютно никакви средства за живот. "Нямаше работа", признава самата Стела Банкова в интервю за "120 минути". Затова й се наложило да живее със скромните малко над 200 лева на месец, които получавала като помощ за безработица.

Това се е случило през 2009 година след като Стела Банкова прекарала осем поредни години като депутат в Народното събрание. За това време тя успя да смени цели три парламентарни групи - НДСВ, НИЕ и Атака. Последно ексдепутатката заемаше поста заместник началник на комисията по социалната политика. В момента Стела Банкова работи в офиса на фондация за подпомагане на болни от рак, където споделя, че е доволна от заплатата си.

Бившата депутатка разкри още, че е разочарована от бившите си колеги от парламента, научиха от БЛИЦ.