Петър Стоянов-Сумиста е изправен пред най-тежкото, според българските закони, наказание

Петър Стоянов-Сумиста може да лежи до живот заради участието си в групировката за наемни убийства "Килърите". От прокуратурата са поискали най-тежкото, според българските закони, наказание за Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов. Двамата са изправени пред съда като основни обвиняеми по делото "Килърите".

[caption id="attachment_384966" align="alignleft" width="300"]Петър Стоянов-Сумиста Петър Стоянов-Сумиста[/caption]

Двамата се изправят пред Върховния касационен след като от Апелативният съд във Варна осъдиха Сумиста и Костов на доживотен затвор, но отхвърлиха искането на обвинението да е без право на замяна. Затова Ася Петрова - заместникът на главния прокурор реши да протестира първоначалната присъда, която беше поставена преди по-малко от месец.

Освен това прокурор Петрова настоява да бъде отменена част от присъдата на Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов, която ги оправдава за убийството на търновския адвокат Петър Лупов. Припомняме ви, че на 27 февруари тази година Сумиста, Костов и Георги Вълев бяха осъдени на доживотене затвор. Единствено присъдата на Янко Попов беше намалена с 2 години - на 15 години зад решетките.

Райчо Стойнев пък ще лежи с цели 8 години по-малко - само 7, предават от ПИК.