Светлана Гебрева почина от рак през 2002, само няколко месеца след покушението срещу нея

Светлана Гебрева e една от жените, жертви на заливане с киселина. Заместник-началникът на Националния строителен контрол почина през 2002 година след тежко боледуване, което според специалисти се е отключило именно след покушението срещу нея. Тази трагедия беше сред най-коментираните събития през 2001 и 2002 година.

[caption id="attachment_384939" align="alignleft" width="300"]Светлана Гебрева (на малката снимка) Светлана Гебрева (на малката снимка)[/caption]

През това време за семейството на Светлана Гебрева почти не се говореше. Тези дни стана ясно, че вдовецът й Атанас Гебрев е кандидат за главен съдебен инспектор. Вдовецът в момента е начело на прокурорския инспекторат след като беше назначен лично Сотир Цацаров. Атанас Гебрев е и сред участващите в проверката на бившия прокурор на София Николай Кокинов.

Самата му номинация за главен съдебен инспектор пък беше окачествена като изненада. След смъртта на съпругата си Светлана Гебрева Атанас отглежда сам сина им, който носи неговото име. Светлана Гебрева беше залята с киселина на 17 декември 2001 година, а само няколко месеца след това - през май 2002, почина от рак, който, според близките й, се е отключил вследствие на стреса, припомнят от БЛИЦ.

Единственият задържан по случая - Петьо Петков, беше освободен.